Variant Provensálské koření

Kód: 4091
Neohodnoceno
Značka: Variant
55 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
30.5.2024

Provensálské koření je směs bylinek a koření, která je charakteristická pro kuchyni regionu Provence ve Francii. Tato směs je oblíbená pro svou aromatickou a vyváženou chuť. Hlavními složkami provensálského koření jsou rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj, majoránka, petrželka, česnek, slunečnicová semínka a sůl. Provensálské koření se používá při přípravě různých pokrmů, jako jsou pečená masa, omáčky, marinády, zeleninová jídla a saláty. Směs dodává jídlu bohatou a kořeněnou chuť, která je charakteristická pro provensálskou kuchyni. Kromě toho provensálské koření také vytváří příjemnou aromatickou atmosféru během vaření a přidává pokrmům autentický regionální charakter.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, estragon, šalvěj, máta, saturejka, levandule

Použití

Provensálské koření je vhodné použít na jehněčí, skopové maso, na králíka, kuře, na grilovaná masa k naložení. Vhodná je i do dušené zeleniny s masem (rajčata, papriky, cukety aj) i bez masa.

Účinky adžiky

  • Antioxidační účinky
  • Antibakteriální a protizánětlivé účinky
  • Podporuje trávení
  • Podporuje imunitní systém 
  • Podpora paměti a koncentrace
  • Protizánětlivé účinky
  • Podporuje chuť k jídlu
  • dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.

Kuře Provence

Suroviny:
4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 stroužky česneku, 1 citron, sůl a pepř podle chuti

Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte olivový olej, provensálské koření, nasekaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Poté je vložte do marinády a dobře je obalte. Nechte kuřecí maso marinovat v lednici alespoň 1 hodinu. Rozehřejte gril na střední teplotu. Jakmile je dostatečně rozpálený, položte marinovaná kuřecí prsa na gril. Grilujte je po dobu přibližně 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou prsa zevnitř dobře propečená a vně získají zlatavou barvu. Podávejte s rýží, pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem. 

Výrobce: Variant

Balení: 50g

Zařazení: Kořenící směsi

Užitečné odkazy:
Variant Oregano
ProdejnaBylin Levandule lékařská květ

I když se věnujeme aktualitě informací o našich výrobcích, výrobní předpisy se průběžně mění, a tak se mohou měnit země původu, složení, obsah živin, alergeny nebo dietetické informace. Vždy proto doporučujeme přečíst etiketu před použitím výrobku.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
Hmotnost: 0.09 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: