Levisticum officinale
Pochází z Přední Asie a planě roste i v jižní Evropě. Koření se jím polévka z brambor a česneku, tzv. oukrop, nebo bylinková polévka vařená kolem velikonoc, kdy bylo zvykem sníst "něco zeleného". Do pokrmů nedáváme libečku mnoho, je příliš aromatický. Libeček přidáváme do hovězích vývarů, do bramborové polévky, do hrachové polévky a vůbec do zeleninových bílých polévek. Libečkem můžeme kořenit rajčatový a paprikový salát, přidávat jej nadrobno rozsekaný do nádivek, karbanátků, k dušeným masům se zeleninou, do tvarohu, do pomazánek, bylinkového másla, do rozmanitých omáček. Dodává jídlům aromatickou masovou příchuť.
Detailní informace
Balení: 70g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nastavení