Krušina olšová kůra

Kód: 1243/100
1 hodnocení
Značka: Byliny.cz
od 39 Kč

Zvolte variantu

Domovem krušiny olšové je Eurasie a severní Afrika. Odtud se poté importovala do Severní Ameriky a v dnešní době se na mnoha místech světa také pěstuje. Díky svému složení se užívá zejména při problémech s vyprazdňováním.

Detailní informace

váha: 100g
Skladem | 1243/100
Můžeme doručit do: 17.10.2024
39 Kč
váha: 250g
Skladem | 1243/250
Můžeme doručit do: 17.10.2024
79 Kč
váha: 500g
Skladem | 1243/500
Můžeme doručit do: 17.10.2024
219 Kč
váha: 1000g
Skladem | 1243/1000
Můžeme doručit do: 17.10.2024
399 Kč

Detailní popis produktu

Složení a účinné látky krušiny

Bylina obsahuje antrachinonové glykosidy jako glukofranguliny, franguliny, frangulaemodin, cyklopeptidické alkaloidy, deriváty naftalenu, třísloviny, hořčiny a saponiny.

Účinky krušiny

  • Čistí vnitřní orgány
  • Posiluje pohyb tlustého střeva - účinně působí proti zácpě a uvolňuje trávicí trakt
  • Upravuje látkovou výměnu (metabolismus)
  • Špatně se hojící rány, hemeroidy (zevně)
  • dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.

Popis a vzhled

Krušina olšová patří do čeledi rešetlákovitých. Je to opadavý a beztrnný keř nebo strom dorůstající do výšky kolem 6 m. Jeho kmínek je štíhlý s téměř hladkými větvemi. Má střídavé listy vejčitého tvaru s krátkým řapíkem. Květy rostliny se objevují od května do června a jsou zelenavé barvy. Plodem krušiny jsou tmavofialové až černé peckovice.

Příprava krušiny

Krušinu připravujeme jako čaj nebo odvar. Lze z ní však připravit také koupel nebo obklad na špatně hojící se rány a hemeroidy.

TIP na přípravu čaje: 1 čajovou lžičku vsypte do ¼ l studené vody, přiveďte k varu a nechte krátce povařit. V zakryté nádobě nechte 15 minut odstát a posléze sceďte. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pijte 1 - 2x denně. Skladujte na suchém a temném místě.

Použití krušiny

Bylina není vhodná pro těhotné a kojící ženy a pro děti mladší 10 let. Měla by se vždy užívat pouze krátkodobě, není vhodné užívání delší než 1 týden. Před konzumací se doporučuje kůru 1 rok skladovat. Je totiž silně dráždivá a čerstvá se nesmí užívat vůbec.

Nežádoucí nebo vedlejší účinky

Kůra krušiny olšové může v nadměrném množství způsobit trávicí potíže, proto vždy dbejte na dodržení doporučené dávky.

Další názvy krušiny: Latinský název Frangula alnus. Také známá pod názvy psí jahůdka, bluva, krupina nebo čeremcha.

Výrobce: Prodejnabylin.cz

Užitečné odkazy:

I když se věnujeme aktualitě informací o našich výrobcích, výrobní předpisy se průběžně mění, a tak se mohou měnit složení, obsah živin, alergeny nebo dietetické informace. Vždy proto doporučujeme přečíst etiketu před použitím výrobku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Byliny
Alergeny: Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, DIA
Nevyplňujte toto pole:
JT Avatar autora krušina kůra 1.11.2019 09:44
Kůra krušiny - mám velmi dobré zkušenosti, vřele doporučuji - užívání: do 1/2 litru vody dát svařit 1 lžičku krušiny, nechat vylouhovat, odlít 1/4 litru a vypít, do zbylého 1/4 litru přilít 1/4 litru vody a přidat 1 lžičku krušiny, svařit, vylouhovat, odlít 1/4 litru, vypít. Takto postupovat až do svařování 7 lžiček krušiny, druhý týden přilévat pouze 1/4 litru vody, svařit, vylouhovat a vypít. Léčba zácpy tudíž trvá 14 dní, čaj se pije pravidelně ve stejnou hodinu a účinek krušiny vydrží 2 roky. Zkuste a uvidíte, není potřeba používat žádná projímadla, která se mohou stát návykovými, výsledky se dostaví velmi brzy.
Odpovědět