Aronie - Černý jeřáb plod sušený

Kód: 292/100
22 hodnocení
od 55 Kč

Zvolte variantu

Aronie - Černý jeřáb plod sušený je 100% přírodní produkt bez ošetření CO2 a přidaného cukru. Lze i tepelně upravit, avšak částečně tím ztrácí účinné látky. Přímá konzumace, nebo rozmixovat a vyrábět džusy, či s mlékem koktejly.

Detailní informace

váha: 100g
Skladem | 292/100
Můžeme doručit do: 2.6.2023
55 Kč
váha: 250g
Skladem | 292/250
Můžeme doručit do: 2.6.2023
105 Kč
váha: 500g
Skladem | 292/500
Můžeme doručit do: 2.6.2023
169 Kč
váha: 1000g
Skladem | 292/50G2
Můžeme doručit do: 2.6.2023
309 Kč

Detailní popis produktu

Arónie - Černý jeřáb - Temnoplodec

Arónie je opadavý keř původem ze Severní Ameriky. Díky ptákům , kteří plody arónie pojídají se rostlina rozšířila i do dalších částí světa, kde volně splaněla. Dobře se jí daří zejména v mírném pásu. V Evropě se pěstovat začala kolem roku 1700. O rozšíření povědomí o aronii se také zasloužil v r. 1910 známí rus Ivan Mičurin zaměřující se na pěstování ovocných stromů a keřů. Arónie je pěstována a velice cenněna zejména pro svůj plod. Malé černé plody (malvice), rostoucí nejvíce na konci větví (proto se nedoporučuje zastříhávat), jsou užívány zejména v anglosaských zemích na výrobu džemů, džušů, vína, na odvary, či rozvařené do různých pokrmů jako např. do koláčů. Pro vysoký obsah fenolových sloučenin (anthokyanů) bývá taktéž využíváno jako přírodního barviva.

Plody arónie - černého jeřábu mají vysoký obsah antokyanů. Antokyany jsou látky nacházející se ve slupce arónie, jenž se vytvářejí spolu s tmavě modrými až černými pigmenty na ochranu plodu před slunečním zářením.  

Tradiční užití: Arónie je trpké nasládlé chuti se zajímavým aftertastem. Doporučuje se ji konzumovat sušenou. Lze i tepelně upravit avšak částečně tím ztrácí účinné látky. Můžeme ji užívat přímo, nebo rozmixovat a vyrábět džusy, či s mlékem koktejly. Při užití v nápojích a přidáním malého množství cukru či medu se ztrácí trpkost a vystupuje úžasná specifická chuť připomínající borůvky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje a individuální použití

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: