Mandlová mouka
Kód: 3248/500
váha: 1000g
Skladem
| 3248/100
Můžeme doručit do:
7.6.2023
249 Kč
váha: 500 g
Skladem
| 3248/500
Můžeme doručit do:
7.6.2023
139 Kč
Detailní popis produktu
Vlastnosti a výhody: Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Vyrábí se z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Mandle jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, a hlavně zdravé tuky, které by měly tvořit 2/3 celkového příjmu tuků. Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a minerálních látek, hlavně hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Díky svým nutričním vlastnostem se skvěle hodí i pro low carb dietu.
Mandle a jejich účinky:
- zdroj zdravých tuků, vlákniny a proteinů
- neobsahuje lepek a nízký obsah sacharidů
- podporují zdraví mozku a mozkové funkce
- https://www.awashop.cz/mandle-c215/
Použití: v kuchyni, při pečení, do krémů, na přípravu musli, mandlového mléka nebo marcipánu
Jak vyrobit mandlové mléko?
Pro konzumenty s alergií na mléko či při nestravitelnosti laktózy je jako výborná náhražka mandlové mléko. To platí i pro všechny malé děti a lidi s kožními problémy (ekzémy). Mandlové mléko má mírně projímavé účinky. Recept: 25 dkg mandlí spaříme, oloupeme, osušíme. Poté je rozdrtíme nebo nastrouháme a přelijeme 1 litrem vlažné převařené vody a šťávu z půlky citronu. Necháme několik hodin ustát v chladném prostředí. Přecedíme. Před zcezením můžeme hmotu rozmixovat v mixéru. Místo citrónu můžete zkusit přidat skořici nebo med.
Složení: 100% loupané mandle najemno mleté, bez dalších přívných látek
Skladování: suché, tené místo do teploty 25°C
Země USA
Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota | 2667 kJ / 636,9 kcal |
Tuky | 54,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,2 g |
Sacharidy | 10 g |
z toho cukry | 6,9 g |
Bílkoviny | 24,1 g |
Sůl | 0,05 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravá výživa |
---|---|
Alergeny :8: | Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, RAW, DIA |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář