Žádné produkty
Slzovka obecná je obilnina, která je získávána ze semen divoké trávy. Hlavní důvod konzumace je kompletní detoxikace organismu. Podporuje správné funkce tělesných orgánů. Je to velmi rozšířená léčivka, která je označována v čínské medicíně za „bílou perlu východu“.
Zakoupením tohoto produktu získáte až 71 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 71 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 14 Kč.
Slzovka obecná
Slzovka obecná je obilnina, která je získávána ze semen divoké trávy. Hlavní důvod konzumace je kompletní detoxikace organismu. Podporuje správné funkce tělesných orgánů. Je to velmi rozšířená léčivka, která je označována v čínské medicíně za „bílou perlu východu“.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Slzovka je divoká tráva, obsahuje tzv. perličkový ječmen nazýván „Jobovy slzy“. Jsou to lesklá bílá až modrošedá semínka, která se po dozrání konzumují.
Původ této rostlinky je ve východní Asii a Malajsie. Slzovce obecné nejvíce svědčí tropické až subtropické podnebí. V české republice je již poměrně rozšířená a její účinky jsou vědci dávno potvrzeny. K detoxikaci organismu je hojně používána.
Slzovka obsahuje velmi důležitou látku coixenolid, která má protirakovinné účinky. A také spoustu dalších látek a vlastností například:
Samotná semena obsahují asi:
Slzovka obecná má blahodárné účinky na lidský organismus kupříkladu:
Působení dle tradiční čínské medicíny:
Z hlediska tradiční čínské medicíny příznivě působí u stavů jako například:
Využití slzovky je velmi široké. Může ji přidávat do nejrůznějších pokrmů i nápojů.
Například:
Jestli rádi experimentujete, můžete si namlít vlastní mouku ze semen slzovky. Tu můžete konzumovat na sladko i na slano, dle vaší chuti.
Doporučené dávkování se pohybuje okolo 2 polévkových lžic denně.
Slzovková bramboračka
Slzovku přes noc namočíme, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, na másle osmahneme cibuli a houby, přidáme trochu brambor, kořenovou zeleninu, sušená rajčata, libeček, saturejku, kmín, rozmarýn, majoránku a česnek.
Slzovka se zeleninou a řasou
2/3 rýže, 1/3 slzovky se vaří společně s mořskou řasou například Kombu - urychlí vaření a obohatí pokrm o cenné minerály. Odvar se pije jako léčivý čaj. Uvařené obiloviny můžeme dále upravit jako "Kubu", či směs rozmixovat a použít jako základ pro pomazánku, prejt, nákyp, smažené placičky.
Slzovka se zeleninou
Na pánev dáme na chvíli opražit slzovku a podlejeme teplou vodou, přidáme sůl, petrželku a celer nebo i nějaké bylinkové koření, kousek mořské řasy, na obilovinu položíme mrkev, kousek celeru, dvě malé cibulky, lžičku oleje a dáme vařit. Pokud nepoužijeme tlakový hrnec, vaříme až 50 minut na mírném plameni. Na talíři dozdobíme kvašenou zeleninou (červenou řepou s křenem) nebo sezónní zeleninou.
Čínská polévka se slzovkou
Jedno čerstvé kuře, 2,5 litru vody, 30 g slzovky namočené přes noc ve vodě, 5 nasekaných plátků čerstvého zázvoru, 300 g pokrájených čerstvých hub, 3 snítky nasekané cibulky, 1 PL soli, 2 PL rýžového vína, 1/2 ČL čerstvě mletého pepře. Očistíme kuře a nakrájíme ho na plátky. Plátky dáme do hrnce s vodou a předem namočenou slzovkou, zázvorem a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a dusíme 2 hodiny, dokud není kuře křehké. Přidáme všechny ostatní ingredience, dusíme cca 2 minuty a polévku můžeme podávat.
Mrkev se slzovkou
500 g mrkve nakrájíme na kostky a spaříme horkou vodou nebo lehce povaříme. V jiném hrnci uvaříme asi 1 kg slzovky - vaříme přibližně 1,5 hodiny na hustou a lepivou kaši. Smícháme a ještě povaříme, případně můžeme přidat trochu třtinového cukru. Doporučuje se jíst denně 250 ml, za účelem odstranění hlenů a vlhkosti z organismu a pro zvýšení imunity. 60 denní užívání účinně působí proti začínajícímu šedému zákalu.
Pro posílení imunity
V Číně se slzovka užívá se začátkem podzimu v dětském jídelníčku pro posílení obranyschopnosti. Pojídá se cca 3 týdny každý večer jedna malá miska kaše připravené ze slzovky a mrkve.
Slzovka se uvaří v hrnci do měkka a v jiné nádobě uvaříme poměrově zhruba stejné množství na kostičky nakrájené mrkve. Po uvaření obého toto smícháme a krátce spolu provaříme, zakapeme troškou oleje a ochutíme dle potřeb. Pro děti s trochou soli nebo i bez ní; popřípadě mírně osladit. nebo mírně osladit. Pro dospělé můžeme vymyslet cokoli – např. ochutit sojovkou a kari kořením nebo kurkumou, trochou česneku a pepře…fantazii se meze nekladou.
Prohlédnuté produkty
Slzovka obecná je obilnina, která je...
EET